Itakati

Helyi vállalkozás
98

Sok szigetet bejártam és a kerámiában hazataláltam. Ennek az örömét és a sok látott dolog szépségét, csodáját szeretném megosztani tárgyaimban veletek.

Itakati

Itakati

2 months 4 days ago

Tudom, tudom, hogy nem így kellene, hogy egyszerre mindent, de most ilyen "áradós" hangulatomban vagyok - na, meg végre a technikai akadályokkal is megküzdöttem - és még annyira szeretném, ha látnátok! Egy édesanyának készült...

Itakati

Itakati

2 months 4 days ago

Micsoda mulasztás! Most látom, hogy ezen az oldalamon, még nem is mutattam meg a kenyérsütőimet, pedig már csak az emlékük maradt meg!

Itakati

Itakati

2 months 4 days ago

A Mesterem egyszer azt mondta, hogy a mázazás olyan mint mikor egy hölgy szépen felöltözik... 🙂
Ezek a "hölgyek" nagyon lassan öltözködtek, de végre készen vannak. 🙂

Itakati

Itakati

3 months 2 days ago

Fejembe vettem 🙂
És azért ne éljük bele magunkat a hantmadár lelkületébe... így a korlátozások idején ( nem a pók és csigaevésre gondoltam 🙂 ) Békés, jókedvű Húsvétot kívánok! Egy vidéki fazekas
" Hantmadár - Hazánkban sík- és dombvidéken, nyílt élőhelyeken mindenütt gyakori, de sehol sem tömeges elterjedésű madár. Erősen territoriális, a hímek sokszor verekedéssel űzik el a területükre betolakodókat. Rovarokkal, pókokkal, férgekkel és csigákkal táplálkozik, melyeket a talajon, ritkábban alacsony magasságban, repülve kap el. Vonuló, a telet Afrika szavannáin tölti." (www.mme.hu/magyarorszagmadarai/madaradatbazis-oenoen)
Búbos pacsirta - "Jellegzetes pacsirtafajunk, mely a fejtetején található felmereszthető, csúcsos tolldíszről kapta nevét. Tavasztól őszig állati eredetű táplálékot fogyasztanak, többnyire rovarokat, míg télen növényeket, legtöbbször gyommagvakat. A házi macskák és a patkányok veszélyt jelentenek a földön található fészekaljakra.
Számos élőhelyen megtelepszik, de igényli a nagyobb kiterjedésű, nyílt területeket. Utak mentén, köves, homokos területeken, parlagokon, szántókon találkozhatunk vele. Évente két fészekaljat nevel. 3-5 tojását a talaj mélyedésébe, vagy nagyobb fűcsomó tövébe rakja, melyeket általában néhány fűszállal bélel. Kizárólag a tojó üli a tojásokat, eközben a hím énekel. Az etetésben azonban már mindkét öreg madár részt vesz." (www.mme.hu/magyarorszagmadarai/madaradatbazis-galcri)

Itakati

Itakati

3 months 2 weeks ago

Ezt muszáj megmutatnom nektek! Izgalmas kemencenyitásom volt a mai nap és nézzétek milyen gyönyörűség jött ki belőle! Egy hibát szerettem volna kijavítani és tessék! Ha ez így működik az életben is ...! 🙂

Itakati

Itakati

3 months 2 weeks ago

Egy kedves Falunkbeli hölgy rendelt tőlem egy pár olyan mézes edényt amiben elfér egy teljes üveg méz... hát ím, ilyenek lettek!

Érdekessége még az edényeknek, hogy saját receptúra szerint készült nagy gondossággal a máz, ami nem tartalmaz semmilyen káros anyagot! Egy kicsit büszke vagyok rá!

Itakati

Itakati

4 months 1 week ago

Itakati

Itakati

4 months 1 week ago

Ilyen kedvem volt... tavaszi madárzsongásos, orvosi acélból készült hosszú nyaklánc. Örülnék a véleményednek 🙂

Itakati

Itakati

4 months 1 week ago

A gyerekek fantasztikusak... egy kislány szülinapi kérése volt, hogy ő és szerettei együtt alkossanak valamit. A házigazda gondolkodott, gondolkodott, a vendégek meg szorgoskodtak, szorgoskodtak.. és ez lett belőle. 🙂

Itakati

Itakati

5 months 1 day ago

Lehet a telihold, vagy a Szaturnusz-Plútó együttállás :), de a műhelyben az utóbbi napokban megmagyarázhatatlan dolgok történtek: gyönyörű workshopos munkák szétpukkantak a kemencében... Ez nagyon fájdalmas, de némiképp egy ízelítő is, milyen izgalmak között telik egy fazekas munkája. A saját munkák égetése után is, remegő kézzel szoktam nyitni a kemencét. Ezek a legutóbbi "túlélők".

Close Menu